Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Еми аз намерих пак тук във форума една и момчето е от моя град и сега до седмица ще кажа със сигурност какво ще правя дали цяла скоростна кутия или само синхронизатор ще взема....
    Поздрави!

Comment

Първоначално публикувано от zybcheto Покажи съобщение
      Благодаря ви за съветите....мисля и аз да взема цяла скоростна кутия за части...пък това с двойното амбриране съм го пробвал ама не става"хърка" си и това е
      Ако и с двойното амбрииране ти хърка,по-вероятно е да не ти отделя съединителя.
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Демек трябва да сменям съединител...така ли

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Ако и с двойното амбрииране ти хърка,по-вероятно е да не ти отделя съединителя.
          само на 2-а
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

и аз затова се позачудих за съединител...ама понеже не разбирам много и за това рекох да попитам...

Comment

Здравей,моят съвет е проверка на спирачната течност,ако съединителя е с помпа.Ако маслото е потъмняло провери някоя помпа за теч.Ако си с жило по вероятно е да си за съединител плюс синхрон на 2 скорост и ново масло.Може и кутия 2 употреба,но каква гаранция имаш ти,че с нея не е същото.
              Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Аве ей ше вкарате някой в гроба с тия глупости къв съединител като колата си включва и хърка само втора скорост? Някой курифей от тези дето ги дават акълите би ли ми обеснил как влизат първа и задна без съединител па втора хъркала ... ма кво ли питам като явно идея си нямате
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

еми след около седмица ще я вкарам в сервиз и ще видя какво е...

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Аве ей ше вкарате някой в гроба с тия глупости къв съединител като колата си включва и хърка само втора скорост? Някой курифей от тези дето ги дават акълите би ли ми обеснил как влизат първа и задна без съединител па втора хъркала ... ма кво ли питам като явно идея си нямате
                    Пак почна,ама като гледам часа!
                    Мани майтапа,ама не бях видял,че е само на втора!Логичното е синхронизатора,въпреки,че може и да е от куп още работи.Колкото за съединителя,не виждам как ще стигнеш до синхронизатора,без да свалиш кутията , а от там и да видиш съединителя.А първа и задна няма как да влизат без съединител!
                    И накрая,пише се "корифей",щото курифей,означава приблизително богиня на бръснарите,ама богинята не е съвсем богиня,а с обратна резба.Нещо като от мъжки род,ама не съвсем.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Хуквай на шваке дремети .....

tonov
                      Last edited by tonov; d.m.y г., 11:05.
                      Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

щом ще взимаш друга кутия : отваряш ги и двете измиваш перфектно всички детайли (и от двете кутии) оглеждаш внимателно синхронизатори , зъбни колелета , лагери от двете кутии събираш една ПЕРФЕКТНА. Аз така направих НО ме домързя да сменя лагерите на диференциала и сега "лееееко" вие ноооооооо сам съм си виновен
                        146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                        145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

еми накрая така и ще направя :P

Comment

е колко струва един синхрониатор все пак?
                            То очевидно това е проблема на таз кутия.
                            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                            сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Не зная кой ще му продаде на колегата само синхронизатор . Едно време като правихме моята кутия , Бобо и направи пълна ревизия , за да няма пак нещо строшено след това . За това най-добре , да си вземеш още една кутия , и да избереш най-добрите части за теб .
                              145 1.6 ТС '97 ех.
                              145 1.9 JTD '00
                              307 CC 2.0 '04

Comment

само да ти кажа една кратка, (баси това не е заяждане) На почти всички ТС мотори това са първите неща които сдават багажа в една кутия. Аз имах 3 от които едвам сглобих една и на всички бяха износени най-много тези синхронизатори,както и вилките им. Дори нещата ги подарих на Тони,които останаха, май и той едвам сглоби една кутия от 3. Всичко е малко въпрос на късмет. Все пак не вярвам поръчката на въпросния синхронизатор да струва колкото една кутия втора употреба с безброй жокери вътре. Все пак си е хазартна работа, може да има късмет човека. Щото то може и синхронизатора да е добре, но да е заминала Вилката. Всеки случай,ще трябва да се рови в скоростите.
                                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                                сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Working...
                                X